Om ögonkollen.se

Vi erbjuder effektiv och säker hjälp för diagnoser som lämpar sig bäst på nätet.

Hos oss möter du specialistläkare på ögonsjukdomar som du i primärvården sällan träffar. Du diagnostiseras alltså av en specialist direkt, utan besök på vårdcentral och remisser till en specialistenhet.

Vanliga ögonbesvär på nätet – en bra idé

Det är inte alla diagnostiseringar som fungerar på nätet, 15 procent ungefär. Och vanliga ögonbesvär är en del av dem. I vår tjänst svarar du som patient på ett par medicinska frågor och laddar upp en bild på ögat. Med den informationen gör våra läkare en säker och snabb bedömning och du får den behandling som du behöver direkt.

När du söker läkarbedömning hos oss sparar du tid för både dig och vårdpersonal. Ett besök hos oss kostar dessutom samhället bara en fjärdedel av ett fysiskt besök på vårdcentral – en bra idé helt enkelt.

”Det här måste gå att göra mer effektivt”

Våra vårdtjänster är skapade och utvecklade av läkare. Det var vår grundare och medicinskt ansvariga läkare Matilda Lundblad som efter många år på vårdcentral såg att vissa patientgrupper hade onödigt långa stunder i väntrummet. Hon såg också kollegor med för mycket administrativt arbete som tog tid från patienterna.

— Det här måste gå att göra mer effektivt, sa Matilda.

Sagt och gjort.

Sedan 2016 har vi bedrivit vård med patientens behov i fokus. Vi har jobbat för att du som patient ska få så effektiv vård som möjligt - utan att tumma på säkerhet och kvalitet. Vi tycker också att det är viktigt att läkare gör det som läkare är bäst på – att ge vård!

Det ska vara enkelt att få rätt vård!

Kollarna.se är redan idag effektivast i branschen för de diagnoser vi jobbar med och vi jobbar ständigt med att göra våra tjänster bättre. Vi vill att våra kollar ska leverera vård som är lättillgänglig och jämlik för alla. Det är viktigt att alla ska känna sig bekväma och trygga i kontakten med oss. Har du synpunkter på vårt arbete får du gärna höra av dig.

Ögonkollen.se är registrerad som vårdgivare och omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen (GDPR), patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Ögonkollen.se drivs av det svenska bolaget InnovDr AB (Organisationsnummer: 559059-3256).

Support

Vi finns här för dig och svarar gärna på dina frågor och funderingar kring den vård du har fått av oss.

doktor@kollarna.se

Vårt mål är att ge dig svar inom 48 timmar, det brukar vi hålla. Det är viktigt att du inte skickar känsliga personuppgifter via mejl.

InnovDr AB Grundat: 2016 VD: Matilda Lundblad Medicinskt ansvarig: Specialistläkare Matilda Lundblad Dataskyddsombud: Maria Gners mail: dataskyddsombud@doktor.se

En leendes kvinna med stängda ögon mot en röd vägg